V kozarcu žari vino z bistro, zlato rumeno barvo. Tekstura je gosta, saj se zasuk v kozarcu hitro umiri, po stenah pa opažamo počasi polzeče solzice.Cvetica je opojna, intenzivna. Zaznavamo arome po papaji, mangu, zrelem ananasu, suhi rumeni vrtnici in akaciji, tudi medu, kandirani limoni, mandarini, vanilji, janežu, pečenem krhkem testu, pa timijanu in rahlo noto belega popra.Okus je intenziven, deluje oljnato, a nas obenem osveži in v ustih pusti prijetno mineralno slanost. Zaznave zrelega tropskega sadja, sladkih začimb, zaznamo pa tudi rahlo karamelno noto. Ta sauvignon se ponaša s kompleksno strukturo in intenzivnim, dolgo obstojnim, elegantnim okusom. Gre za vino, ki se bo zaradi svojih značilnosti odlično podalo azijski hrani, različnim sašimijem, ali jedem, ki so jih mojstri popestrili z yuzu citrusi. Vsekakor pa se bo podalo tudi h kompleksnim, haut-cusine jedem, ki so sestavljeni iz rib, ali belega mesa.
Struktura
sveže belo vino