Gourmet Cup Ljubljana 2024
20. februar 2024
Gourmet Cup Ljubljana, že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje, bo letos na smučišču Krvavec potekal v ponedeljek, 4. marca. Na enem mestu se bodo ponovno zbrali znani obrazi slovenske gostinske scene, vrhunski kuharji, mladi talenti, slovenski vinarji, lokalni dobavitelji in ljubitelji kulinarike. Dogodek že osmič zapored organizira podjetje Jezeršek gostinstvo. Z veseljem smo se tudi tokrat kot partnerji dogodka pridružili tudi mi.
Okusen Gourmet zajtrk in napet boj za Gourmet pokal
Po jutranji registraciji sledi žreb štartnih številk in okusen Gourmet zajtrk, kjer bo mogoče pokusiti tudi ljubljanski zajtrk, iz sestavin, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »iz lokalne njive na lokalno mizo, do gosta«, ter originalno Pohorsko šunko Filipa Flisarja. Za jutranji odmerek energije bo poskrbel tudi Mercator, s 100-% ekološko pridelanimi in visokokakovostnimi izdelki linije Bio Zone. Potem ko se bodo udeleženci okrepčali, si bodo najbolj zagnani obuli smučarske čevlje, zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke za Gourmet pokal. Po belih strminah priljubljenega smučišča Krvavec, ki je letos bogatejši za novo šestsedežnico, se bodo tekmovalci potegovali za medalje v šestih kategorijah. Najhitrejše tudi tokrat čakajo številne lepe nagrade, med drugim bo RTC Krvavec najhitrejšemu med vsemi podaril nepozabno poletno doživetje na Krvavcu, zmagovalec v kategoriji gostincev pa bo prejel prav posebno nagrado – triletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) in enoletni najem profesionalnega ledomata (Pulito Solutions).
Mlade kuharske zvezde in zvezda večera Samuel Lucas
Gourmet večerja na zajli z Luko Koširjem
V torek, 5. marca, bo v okviru Gourmet Cup Ljubljana potekala posebna različica Gourmet večerja na zajli. Za pravo presenečenje v krvavških gondolah, kar 1.500 m visoko, bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerškovi, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči chef, eden najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih chefov mlade generacije ter prejemnik Michelinove in zelene zvezdice, Luka Košir iz Griča. Goste kulinaričnega zajlanja bo razvajal s sodobnimi Okusi Ljubljane, in sicer z avtorsko jedjo iz kakovostnih lokalnih sestavin in svojimi fermenti. Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.
Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.