Vino Alfonz je nastalo v spomin nonotu, njegovemu znanju, tradiciji in družini, ki je leta 1923 odkupila prva 2 ha vinograda od grofa Teuffenbach in prvič pridelala lastno vino. V vino vnašamo takratno tradicijo pridelave in stilizacijo, ki vinu dajeta sortnost, živost in živahnost, pravi dokaz in pečat terroir-ja. Grozdje je bilo pridelano po visokih okoljskih standardih, potrgano je bilo izključno ročno in predelano v vino z uporabo tehnologij z majhnim okoljskim odtisom.Vinifikacija: takoj po trgatvi tehnološko zrelega grozdja se le-tega specljali, zdrozgali ter ohladili na 8°C.ter preotičili v vinifikator, kjer je potekala hladna macerjacija 5 dni. Nato rahlo stisnili ter mošt pretočili v cisterne iz nerjavečega jekla, kjer steče kontrolirana fermentacija pri 16 °C. Po zaključeni fermentaciji je vino zorelo v cisternah še 12 mesecev.
Vino Alfonz je nastalo v spomin na Benedetičevega pradedka, njegovo znanje, tradicijo in družino, ki je pred natanko 100 leti (leta 1923) od grofa Teuffencacha kupila prva 2 ha vinogradov in prvič pridelala svoje vino. V vino sta vnašeni tradicija pridelave in stilizacija tistega časa, vino je sortno, živo in živahno, pravi izdraz in pečat terroirja.
Barva je nežna limonasta. Cvetica je mladostna, sveža, srednje poudarjena, raznolika in dokaj aromatična. Prevladujejo zeliščne in rastlinske note, zelena paprika, seno, bezeg. V ustih je vino suho, okusno, slano, karakter je v ustih morda še bolj izražen kot v ustih, sauvignonasse izstopi. Prav lepa, zelo dobro izdelana sveža briška zvrst.
Vino je slamnato rumene barve z zlato rumenimi odtenki. Vonj spominja na citruse, zrele breskve, grenivko, ki se prepleta z aromo po kruhovi skorji. V ustih je vino polnega okusa s prijetno svežino in dolgim pookusom.
Vino je granatno rdeče barve z rubinastimi odtenki. Vonj in okus po robidnicah, kakavu, praženi kavi. Vino je elegantno, primerno za serviranje pri celotnem obedu. Odlično gre k salamam, pečenkam in mesu na žaru. Ponudimo pri sobni temperaturi.
Cabernet Sauvignon je kralj rdečih vin, svetleče rubinasto rdeče barve in arome travniškega karakterja. Ko ga okušamo,čutimo sledi gozdnih sadežev – maline, borovnice in črnega ribeza. Vino je suho in pitno,predvsem pa bogato, pusti nam prijeten in zrel vtis.Vino fine in harmonične strukture ponudimo k rdečemu mesu, cvrtju in močnim sirom.
Chardonnay je nesporno kralj med belimi vini. Vino je zlato rumene barve, sadnega vonja, ki se mu nevsiljivo pridruži sladka vanilija hrastovega soda. V ustih je vino prijetno, gladko, polno in toplo. Ponudimo ga k jedem iz perutnine, začinjenim ribjim in zelenjavnim jedem.
Za trto Merlot so značilne črne jagode, poznana pa je že od osemnajstega stoletja..Merlot je rubinasto rdeče barve, s staranjem pa postane granatno rdeče. Ima slasten okus in močno telo. Vino je elegantno, primerno za serviranje pri celem obedu.
Lahko, sveže, sadno vino s prijetnimi kislinami, ki mu dajejo živost. Na nosu zaznamo citruse, limono in grenivko, ki se jim pridružijo še nežne cvetlične arome in akacija.Rebulo ponudimo k ribjim jedem, rižotam ter testeninam s svežo zelenjavo.
Vino je srednje globoke zlatorumene barve, z mladostno travniško cvetlico, katere vonjave spominjajo na seno, koprivo, travo.... Na okus deluje suho z višjimi kislinami, rahlo pikantno in z dokaj dolgim pookusom.
Vino je blede limonasto rumene barve, z svežo, mladostno in tipično aromatiko sauvignona. V ustih deluje suho, z zmernimi kislinami, srednjim telesom in tudi pookusom. Vino za aromatične in izrazitejše jedi.
Vino je rumene barve z zlatim odtenkom. Cvetica je živahna in zapeljiva, arome jabolka, zelišč in kančka citrusov. Briški posebnež z bogatim telesom ter odhodom po mandljih.. Srebrni Decantarjev nagrajenec 2022 - 90 točk.
Dozorevanje grozdja skrbno spremljamo tako, da ga vsak dan pokušamo in ko je ravno prav sladko in okusno, ga potrgamo in z vso skrbjo donegujemo v aromatično vino.