Rumenkasta slamna barva nakazuje na lepo zrelost laškega rizlinga. Na nosu zaznamo rumena jabolka, čebelji vosek, suho cvetje, akacijo, citruse in nežen dotik lesa. Na okusu je vino lepo strukturirano, ne previsoka kislina je umirjena. Po eni strani preprosto vino, kot je preprosta zemlja Haloz, po drugi plati mogočno vino, haloških strmin in sonca.
Barva je intenzivna rdeča, z močnim vijoličnim odtenkom. Na nosu nas razveseli vonj po temnem jagodičevju, kjer najdemo predvsem robidnico in borovnico. V vinu se pojavijo nianse maline, slive in praženega, kar je posledica večmesečnega zorenja v ožganih hrastovih sodih. V zadnji fazi vonja se razkrije tudi kava, čokolada in dim. V okusu je nekoliko bolj prepoznavna kislina, saj je bila v letu 2019 generalno bolj izražena pri vseh sortah. Vino je popolnoma suho, vendar kljub visoki kislini odličen spremljevalec težkih jedi. Trenutno še mlada frankinja ampak ima lep potencial, da postane zrela in krepostna.
Lepa dozorela svetlo rubinasta barva, ki ji daje patino opečnat ton značilen za dozoren modri pinot. Prijetna sortna aromatika nas spominja na češnjo, prezrele gozdne jagode in murvo. Nos je saden in prav prijetno pikanten, vpliv hrastovega soda elegantno vkomponiran in ne prednjači pred sortnostjo. Eleganca v okusu nas prijetno preseneti in nas spominja na gozdno podrast, ki je odlika vsakega pravega modrega burgundca, kot ga tudi drugače imenujemo. Vsekakor lepo harmonično vino, ki nas zaradi svoje muhaste značilnosti le redko nagradi s takšno kakovostjo.
Intenzivna in sijoča limonasta barva izda renski rizling, saj je eno od redkih vin, ki ima že kot mlado intenzivno barvo. Nos še rahlo zadržan, saj renski rizling potrebuje več časa, da razvije svoje prvine. Nežna aroma svežega renca 2016 nas spomni na limono, pomarančno skorjo in ananas. Tipične note po petroleju, še ni zaznati, ampak se bo razvila sčasoma. Prefinjen in harmoničen okus, z lepo zaokroženim telesom in ravno pravšnjim ostankom nepovretega sladkorja, da uravnoteži razigrano kislino renskega rizlinga, srednjega telesa in s prijetnim pookusom, ki ga dopolnjuje aroma po več mesečnem zorenju vina po metodi »sur lie«. Nedvomno kralj med vini, kot tudi (upravičeno) imenujemo renski rizling.
Pinky Chick je mladostno, sveže, živahno vino, pink barve, ki v vonju navdušuje s izredno sadno aromatiko, ki spominja na jagodno karamelo in zelena jabolka. Kislina je živahna a diskretna in se lepo spaja s preostankom sladkorja.
Izrazito nežno rumenkasta barva je rezultat minimalne oksidacije v času predelave grozdja. Bujna sadna aromatika nas spominja na paleto citrusov, limeta je še dodatno izražena. Prepoznamo prijeten vonj belega cvetja, kjer prednjači bezgova nota. Okus je igriv, vse vonjave so podkrepljene tudi v ustih. Izrazito kislino umiri nekoliko večji preostanek nepovretega sladkorja, ki v tem primeru vino definira kot polsladko. Sladkor ni moteč, saj kislina omogoča sočnost in lep zaključek, da vino ne deluje osladno in vabi k naslednjemu požirku.
Vino je sijoče rumenkaste barve, kar nakazuje na nekoliko višjo zrelost grozdja, saj je običajno rumeni muškat pridelan po reduktivni tehnologiji in normalni zrelosti grozdja zelo nežne rumenkaste barve z zelenim odtenkom. Nos nas najprej preseneti z lepim prepletom belega cvetja, akacije in jasmina, lepo je izražena limetina skorjica, na koncu pa tudi vonj po turškem medu, rozinah in sadju. Okus je prijeten, s poudarkom na sadnosti, kislina ni preveč izražena, saj je tudi vpliv letnika pustil nekoliko nižje kisline v vseh vinih, sigurno pa je atribut vina sladkoba nepovretega sladkorja, ampak vseeno vino ni osladno, še vedno premore toliko kisline, da je sladkor povezan v harmonijo.
Pullus sauvignon je vedno kombinacija več različnih leg Štajerske Slovenije, kjeruspevajo najboljši sauvignoni. Haloze mu podarijo toplino in telo, Srednje Slovenske gorice izredno sadnost in striktno kislino.Vino je nežne limonaste barve z zelenkastim odtenkom. Vonj se je letos zaradi nekoliko hladnejših temperatur v času dozorevanja grozdja bolj usmeril v »zelenkast« profil arome. V ospredju so kosmulja, šparglji, pušpan, vonj po senu in travi. Čez nekaj časa se pridružijo grenivka in tropski sadeži. Okus je sočen, živahna kislina je zrela, prijetna osvežujoča. Vino sadnost izrazi tudi na okusu, ki je izredno vztrajna, kar se prevedi v lep dolg pookus. Aromatika in lahkotnost sta glavna atributa tega »divjega«predstavnika vin, nakar namiguje že njegovo ime.
Pullus sauvignon G je vedno izbor le ene lege. Od leta 2015, je letnik 2019 tretji po vrsti, ki prihaja iz lege Mahok. Polnitev v liniji G si zaslužijo samo letniki, ki po senzoričnih in kakovostnih parametrih zadostujejo družini vin Pullus G. Barva je sijoča rumenkasta, kar nakazuje na višjo zrelost grozdja in zorenje v oksidativnih pogojih. Vonj naznanja obilico tropskega sadja, lepo je izražena nektarina, seno, črnega ribeza je le za odtenek, na koncu k aromi doprineseta tudi plemenita nota hrastovega lesa in grafita. Okus je poudarjen, lepo zapolni celotna usta, živahna kislina pa vinu da prijetno pitnost. Odhod je vztrajen in širok, podpre ga tudi lepo izdelana taninska struktura. Vino, ki že v tem trenutku pokaže veliko in obljublja še več, ko bo nekaj časa zorelo v steklenici.
Pullus Sivi pinot spada v linijo svežih vin, ki navdušijo z intenzivno sortno aromatiko, prijetno svežino, sočnostjo in lepim zaokroženim telesom. Ponaša se z barvo prepeličjega očesa, ki je značilna za optimalno zrel maceriran sivi pinot.V ospredju je izražena intenzivna čista sortnost sivega pinota, ki se ponaša z zrelo hruško in ostalim pečkatim sadjem, na koncu pa jo nežno dopolni z notami nektarine in karamele. Nekaj gramov preostanka sladkorja se harmonično poveže s kislino in ustvari pitno sočno vino kot je Pullus sivi pinot. Okus je eleganten, izrazito saden, da skoraj lahko ugriznemo vanj, pookus je dolg in kremast, kar je posledica več mesečnega mešanja finih droži v vinu po t.i. »Sur lie« metodi.
Vino sijoče rumenkaste barve nas nagradi z vonjavami, ki spominjajo na daljne dežele vzhajajočega sonca. Pojavi se vonj po ličiju, ingverju, kandirani skorjici citrusa, sadnih karamelah in se zaključi z vonjem nam bolj poznanih fig in medu. Okus tudi zaradi preostanka sladkorja deluje oljnato, sadnost se ponovi, relativno visoka kislina pa uravnoteži sladkor in ga še vedno dela prijetno pitnega.
Vino ima izredno mamljiv odtenek barve, ki nas spomni na svetlo rumenkasto, skoraj zlato, suho slamo, ki se nemalokrat izraža v tako bogatih vinih. Nos je prijeten, dišeč, uglajen kot je značilno za sorto dišeči traminec. Spominja nas na tropske sadeže, ki jih začini tržnica začimb Vzhoda, prednjačijo predvsem suha skorja pomaranče, klinčki, cimet in muškatni orešček. Obilica lesa je lepo izražena, diskretno vkomponiran in ne zakriva sortnosti, vendar vinu da večplastnost, ter strukturo. Občutek v ustih kljub visokem alkoholu deluje izredno toplo, oljnato, skoraj svileno. Harmonična celota, ki je kot nalašč ustvarjena za družino vin Pullus G.
Vino globoke rumenkaste barve nas nagradi z vonjavami, ki spominjajo na med, rozine, ingver, nageljnove žbice, muškatni orešček in orehe. Okus je poln, dodatno polnost podkrepi sladkor. Vino je vsekakor za ljubitelje slajših vin, saj kislina le še s težavo podpira tako visok preostanek sladkorje.