100% cabernet sauvignonVino je globoke, temno rubinaste barve. Cvetica je kompleksna, prijetna, v znamenju zrelega in kuhanega temnega sadja in s pridihom žganega lesa in vanilije. Okus je čist, živahen, pikanten, z zaokroženimi tanini in dolgim pookusom.
Merlot 80%, cabernet sauvignon 10%, cabernet franc 10% iz izbranih vinogradov, starih od 15 do 35 let. Natančna selekcija, 14 dni maceracije ter med 36 in 42 mesecev zorenja v 100% novih hrastovih sodih prinese odprto, čisto vino, Spomni na bordojce, česar noče niti ne more skriti. Potencial zorenja je 15 let. Ob izidu velja počakati vsaj pet let, da se vino prične približevati optimumu, ki ga doseže tam, nekje med 7-12 let, odvisno od letnika, nakar lahko zdrži vsaj še desetletje.Barva je globoka rubinasta z nekaj odtenki granatne, ki nakazujejo dozorevanje. Cvetica je intenzivna, najdemo kopico zrelih rdečih in temno rdečih sadežev, ki se lepoprepleteni z vonji dozorevanja v hrastovih sodčkih visoke kakovosti. Temna češnja, višnja, vanilja, kanček pikantnega črnega popra, tudi po dimu, s časom pa najdemo še nežne cvetne zaznave kot je vijolica... Vse skupaj prav lepo prepleteno v enovito vonjalno zaznavo visoke kakovosti, ki je zelo vabljiva. Deluje živahno in gibko. Cvetica kljub nekaj letom dozorevanja še vedno deluje mladostno, kot da šele stopa na pot.V ustih je suho, telo je krepko. Taninski oprijem je čvrst, taninska osnova pa bogata z jasno nalogo, da vino popelje desetletje, ob najboljših letnikih morda celo dve ali tri, vprihodnost. Kisline so na višji strani, zrele. Okus v ustih je bogat, intenziven, kompleksen, predvsem pa trajen. Pookus je dolg, v njem pa poleg sadnih not prevladujejo predvsem sladke začimbe kot so nageljnove žbice in muškatni orešček.
Tehnologija pridelave:Ročno pobrano grozdje. Nekajurna maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s sedimentacijo pri nizkih temperaturah. Fermentacija pri temperaturah 10 °C do 20 °C. Trimesečno zorenje vina na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Vonj/okus:Vino svetlo zelene barve z rumenimi odtenki. Na vonj izražene arome breskve, tropskega sadja, travniškega cvetja. Enostaven , všečen. Vino srednjega telesa z zaznavami okusa po tropskem sadju. Izrazite svežine z dobro harmonijo med sladkobnostjo in strukturo. Pookus je natančen, enostaven, všečen.Vsebuje sulfit.
Sortni sestav: 100% merlotGrozdje Roseja zori na izbranih legah starejših Kristančičevih vinogradov. Po selekcionirani trgatvi je Merlot stisnjen, nato fermentira z lastnimi kvasovkami v posodah iz nerjavečega jekla. Vino je svetlo rožnate barve ter nežnimi aromami po jagodah, češnji, jagodičevju in nežnimi zaznavami cvetja... V ustih je vino prijetnega, polnega okusa z lepo svežino in lepim pookusomVino in hrana: Rosé je idealen spremljevalec brezskrbnih počitniških dni. Priporočamo ga k jedem, ki domiselno spajajo okuse morja in gozda, na primer k rezancem s škampi.Vsebuje sulfit.
Sortni sestav: 100 % Rumena rebulaVinograd/lega: Goriška brdaTrgatev: septembravinifikacija in zorenje: v sodih iz nerjavečega jeklaSvetlo rumene barve z zelenimi odtenki. Cvetica po agrumih, belem cvetju, zelenem jabolku. Svežega okusa, prijetne kisline, sadno, z mineralnim pookusom. Prijetno kot aperitiv, priporočamo k ribjim jedem in belemu mesu.Vsebuje sulfit.
Aromatično vino srednjega telesa z značilnimi muškatnimi notami. Spominja na breskev, limonino travo in citruse. Prijetnega, slajšega in osvežujočega okusa.