Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih robidnicah, borovnicah, temnih gozdnih sadežih, podrasti, mediteranskih dišavnicah in usnju. Elegantno vino polnega telesa ima bogat, poln okus, z dolgim pookusom in izrazito svežino.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
To prijetno belo vino, ki ga proizvaja M. Chapoutier, se goji na območju Côtes-du-Rhone. Je kompleksno in zelo elegantno. Zaokroženost vina se odlično ujema z njegovo svežino.
Globoke, granatno rdeče barve. Na nosu intenzivno, sadno (črni ribez, malina), dopolnjeno z notami belega popra. Okus sočen, močan in saden s svilnatimi in nežnimi tanini.Potencial staranja: 3-5 let
Sveže vino srednje globoke rubinaste barve. Cuvee sort Merlot in Modri Pinot. Suho vino, kisline so zmerne, taninov ni veliko, okus je intenziven. Sveže vino Bis je izredno sadnega okusa. Cvetica je mladostna, z obilico primarnih sadnih zaznav po rdečem ribezu, gozdnih jagodah in malinah. Sveža vina so namenjena pitju v 3 letih, ko imajo največji potencial, vendar pa se razvoj okusa v steklenici lepo stopnjuje tudi do 5 let.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki in izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se kompleksne arome po prezrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa ima harmoničen, poln okus z veliko mehkobe in prijetne svežine.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Vino je globoke rubinasto-granatne barve. Cvetica je dozorela, diši po zemlji, rozinah, suhih figah, tudi marmeladi, vanilji, cimetu. Vino s kančkom ostanka sladkorja, polnega telesa, toplo. Premore obilico strukture, intenziven okus. Ekstremen slog z izredno lepim pookusom.
Grozdje, iz katerega je pridelano to vino, prihaja iz treh različnih vinogradov. Del fermentacije poteka v rezervoarjih iz nerjavečega jekla, del pa v demi-muidih. Prve 2-3 mesece droži mešamo, kar vinu doda teksturo. Staranje: 40-30% poteka v posodah iz nerjavečega jekla. Preostalih 60-70 % se stara v demimuidnih (600-litrskih) sodih, od tega 10 % iz novega lesa in 90 % lesa, ki je bil predhodno uporabljen.
Barva: intenzivno škrlatno rdeča.Nos: kompleksen in nežen, črni ribez in slive, ki jima sledita pražena kava in cimet, češnja.Okus: odpiranje v začinjene (sladki koren) in sadne arome.Staranje poteka v betonskih rezervoarjih 15 mesecev, da se zagotovi dobra oksigenacija vina, ki ohranja njegovo svežino in arome.
Vino je globlje jantarne barve. Cvetica je dozorela, intenzivna, diši po suhih figah in rozinah. V vinu je zaznati note, ki nas peljejo malce v svet šerijev. Suho vino visokih kislin, z oljnato teksturo.Pookus po suhih figah in karameli nas spet odpelje v svet šerij. Zelo samosvoje, posebno, vino v katerem ni dodanega žvepla.
Barva je globoko rubinasta. Cvetica nakazuje popolnoma dozorelo vino in spominja na podrast, zemljo, vanilijo, karamelo. Suho, krepko vino, tanini so popolnoma omehčani, kisline so še vedno prisotne. Zelo dober in bogat refošk.Vino že sedaj izkazuje svojo bogato aromo in eleganco. Z zorjenjem v steklenici pa bo v času samo še pridobivalo na mehkobi in eleganci. Zato ga lahko, primerno hranjenega, pustimo starati tudi do petnajst let.
Zelo okroglo in bogato vino. Elegantno ravnovesje, z rahlo grenkobo na koncu. Zelo zrele sadne arome (breskev in marelice). Lepa dolžina v ustih in velika kompleksnost. Glede na letnik se vino lahko hrani od 30 do 60 let
Grozdje se obira ročno. Zaradi svoje starosti te trte dajejo nizek pridelek. Maceracija traja od 4 do 5 tednov, da dobimo polimerizacijo taninov. Vino zori v hrastovih sodih od 18 do do 20 mesecev. Glede na letnik se vino lahko hrani od 30 do 60 let.
Grozdje se obira ročno, ko je zelo zrelo. Naravna vsebnost alkohola je pogosto 12,5 % vol. Sledi stiskanje celega grozdja. Hladno usedanje med 24 in 48 urami. Polovica vina fermentira v sodih, drugi del v velikih lesenih sodih (600 litrov). Staranje poteka na drožeh od 8 do 10 mesecev, z mešanjem. Oba dela se mešata pred ustekleničenjem.
Grozdje je ročno obrano ko dozori. Počasna fermentacija poteka v majhnih betonskih posodah. Proces fermentacije je zelo dolg in traja več kot en mesec, za polimerizacijo taninov. Vino se nato stara v sodih od 16 do 18 mesecev.
Barva je zlato rumena, iskriva. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah, belem cvetju, senu in beli breskvi, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Harmonično vino, izrazito polnega okusa, z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, prijetno dišeča in spominja na sivko, seno, med, sočne rumene sadeže, rožmarin. V ustih je suha, kisline so nižje, četudi zaznamo kanček trpkosti, je tekstura prav lepo maslena, od srednjega do krepkega telesa, mineralna, okusna malvazija.Vino je pristnega, polnega okusa, mojstrsko pridelano. S karakterjem. Sorta na katero smo izredno ponosni.Sveža vina so namenjena pitju v 3 letih, ko imajo največji potencial, vendar pa se razvoj okusa v steklenici lepo stopnjuje tudi do 5 let.
Vino je globlje jantarne barve. Cvetica je intenzivna, diši po borovi smoli, suhih marelicah, zemlji in naribanih jabolkih.Suho vino, slano, nižjih kislin in oljnate teksture. Krepkejše, intenzivnega okusa in še daljšega pookusa. Okus v ustih je zelo pester in vztrajen. Ekstremna malvazija, pridelana na »oranžno«, in to zelo dobro.Izjemno bogato, kompleksno, prefinjeno in elegantno vino, z odličnim potencialom za staranje vsaj 10 let.
Vino je globoke jantarne barve. Cvetica je dozorela, diši po vanilji, medu, belem cvetju, rozinah in lesu. Zelo posebna.V ustih je vino suho, krepkega telesa, nižjih kislin, intenzivnega okusa, slano, okusno, usklajeno, krepko in toplo. Slog ima prednost pred sortnostjo. Če ste za kaj glasnejšega, bo tale malvazija ravno pravšnja. Lepo izdelana, v zelo dobri formi.Vino že sedaj izkazuje svojo bogato aromo in eleganco. Z zorjenjem v steklenici pa bo v času samo še pridobivalo na mehkobi in eleganci. Zato ga lahko, primerno hranjenega, pustimo starati tudi do petnajst let.
Barva vina je zlato rumena, z zelenimi odtenki, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se arome po citrusih, breskvah, mediteranskih dišavnicah, v ozadju pa brioš in kruhova skorjica. Elegantna penina je na okus izredno suha, s prijetno svežino in mineralnostjo, pookus pa je izjemno dolg in čist.Ročna zgodnja trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, prešanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija in zorenje vina v jeklenih tankih, na odmrlih kvasovkah. Penina je pridelana po klasičnem postopku s sekundarno alkoholno fermentacijo v steklenici in podaljšanim odležavanjem na kvasovkah (najmanj 36 mesecev). Degožiranje brez odpremnega likerja.
Barva češnjevo rdeča, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. vonj je zelo intenziven, fin. Prepletajo se arome po črnem ribezu, češnjah, suhem cvetju, kruhovi skorjici. Na okus polno, z izrazito sadnostjo, svežino in mehkobo.