Vinorodna dežela Primorska je zaradi idealnih klimatskih razmer, najbolj primerna za pridelavo te sorte. Vino se prideluje po stari klasični metodi kot teran. Zorimo ga v hrastovih sodih tri leta in več.
Trgatev je potekala ročno. 3 dni maceracije in zorenje oz. donegovanje vina 2 leti v lesenih sodih, na to do stekleničenja v inox cisterni.Zlato-rumene barve, sadne cvetice, kompleksnega okusa, dolgega zatona.
V zgodovino je Kras vstopil z rimskim imenom CARSUS. Beseda je starodavnega izvora in izhaja iz korena kara, kar pomeni kamen. Le ta je sestavljen iz sort cabernet sauvignon, merlot in teran. Temno rjavo-rdeča barva, ki se prepleta in harmonično zliva vonjem plemenitega hrasta v katerem je vino zorelo 5 let in več. Odlično svežino mu daje teran.
Vino Chardonnay je polno, bogato z ekstraktom, jedrnato, ognjevito, harmonično, s prefinjeno kislino in z dolgim odhodom.Zanj je značilna prepoznavna cvetica, ki po vonju spominja na jabolka, breskve, med, lešnike, suho sadje.
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je aromatična, četudi malce zabrisana, ponudi arome vrtnice, medu, sledijo note po zrelih breskvah. Slajše, z oljnato teksturo, polnejšega telesa, aroma v ustih ponudi še nekoliko več kot cvetica, lepo se odpre. Če želite nekoliko resnejše in slajše vino, tale bo pravšnji.
Zorenje, donegovanje vina: leto dni v kamnitem sodu, nato tri leta v rabljenih barikihVino je mineralno in polnega okusa. Tega mu ga doda kraški kamen, v katerem vino zori.
Malvazija je bela pol aromatična sorta vinske trte, ki je razširjena v deželah ob Sredozemskem morju in tako tudi v Primorski vinorodni deželi. Priporočamo jo k različnim sirom, perutnini in ribjim jedem.
Vino je zvrst treh sort: Šipon, Laški rizling in Renski rizling. Te tri sorte se med seboj odlično vkomponirajo v celoto in se ena drugo dopolnjujejo, kar daje vinu poseben okus in vonj.Vino ima lepo zaokroženo telo, je polno po okusu, prijetno pitno z usklajeno kislino in alkoholom.Ponudimo ga lahko k različnim jedem. Je vino, ki je obogatilo že mnoge poročne večerje.
Vino je suho, sveže, sadno, z drobnim in dolgotrajnim iskrenjem v kozarcu.Teranova penina je narejena samo iz terana. Po klasični metodi dozoreva nekaj let v kraški jami.
Sortne značilnosti so poudarjena kislina, polnost, značilna elegantna aroma ter plemenita diskretna cvetica. Vino je slamnato rumene barve z zelenkastim odtenkom in svežo sadno aromo, ki spominja na cvet akacije, breskve ali češnje.
Sortne značilnosti so slamnato-rumena barva z zelenkastim odtenkom, poudarjena kislina, plemenita diskretna cvetica, ki spominja na cvet akacije, breskve ali češnje, čvrsto in polno telo.Renski rizling je sorta, ki daje najširšo paleto vin, po okusu in cvetici od suhega živahnega mladega vina, do polnega težkega vina s plemenito sladkobo, kot posledica posebnega načina in časa trgatve.Velika prednost Renskega rizlinga, kot pozno dozorevajoča sorta je v tem, da proti koncu dolge faze dozorevanja akumulira veliko sladkorja, pri tem pa ne izgubi kisline.Sortne značilnosti so poudarjena kislina, polnost, značilna elegantna aroma ter plemenita diskretna cvetica. Vino je slamnato rumene barve z zelenkastim odtenkom in svežo sadno aromo, ki spominja na cvet akacije, breskve ali češnje. Po okusu je polno elegantno vino s čvrstim telesom. Radi mu rečemo tudi Kralj vina, vendar zahteva tudi kraljevo življenje na trti in v sodu. V severnih obrobnih vinorodnih conah je to najplemenitejše vino svetovnega slovesa.V naših vinogradih ga trgamo tradicionalno na Martinovo soboto.
Rumeni muškat je ena najstarejših muškatnih sort. Dokazano je, da so sorto preselili Rimljani iz Male Azije in Egipta.Grozdne jagode so srednje velike in okrogle ter imajo debelo kožico. Je aromatična sorta, s precej ustaljeno, srednje veliko rodnostjo. Sorta ima dolgo vegetacijsko dobo in dozoreva pozno. Vino je polno, bogato z ekstraktom, z nežno kislino, izrazito in ima močno muškatno aromo.
Barva je nežna limonasta, cvetica srednje poudarjena, sortno izražena. Najdemo bezeg, kosmuljo in, zanimivo, izdatno mero pikantnih not v smeri črnega popra. V ustih je vino slajše, kisline lepo stopijo v bran sladkorju. Z obilico svežine in dokaj intenzivnim okusom.
Legenda pravi, da je vino cenil že Napoleon: njegov vzklik „Si bon!“ so ljudje prevedli v “šipon”.S pravilno obremenitvijo trte nam daje vina s sortno značilnostjo zeleno rumene barve. Cvetica je nežna, kot se za šipon spodobi, jasna. Spominja na zrele hruške, jabolka, lepo definirano, vabljivo. Suho v ustih, višjih kislin, sadnost, še posebej hruška, se tudi v ustih lepo izrazi. Zelo dober, slan, dolg.
Barva je neprosojna vijolična. Cvetka spomni na zrele in prezrele rdeče sadeže ter suhe slive. V ustih je vino suho, srednje polno z rahlimi tanini. Pookus je jasen in saden.