Beli pinot bo navduši z nežno zlatorumeno barvo, ki razkriva subtilnost. Sadna sočnost, z izrazito grenivko in zrelim jabolkom, zaznamuje topel letnik. Cvetica je natančna, prijetna in kompleksna. Zelo suho, z mero kislin, ki je atipična za Brda, a beli pinot se na primerni legi očitno ne zmeni veliko za toplejšo klimo. Ponuja izjemno suhost, obilo okusa in dolg zaton.
Toskana je epicenter italijanskega vinskega sveta in Montalcino in njegova vina predstavljajo najboljše iz med najboljšega..Čar kompleksnega vina, kot je Brunello di Montalcino, izhaja iz obdobja staranja, v katerem sveže fermentirano vino zori in počasi vpija arome in dišave lesenih sodov.Vino je temno rdeče barve. Polno zrelega okusa, z zaznavami temnih sadežev in mehkih taninov. Vino je izredno elegantno in ima dolg pookus.
Prikaže se s srednje globooko zlatorumeno barvo. V vonju izstopajo subtilni toni lesa, masla, ožganega lesa, karamela in kuhanih jabolk. S časom se odkrije še osvežilna nota pasijonke. Okus v ustih je suh in intenziven, prefinjeno uravnotežen z elegantnimi kislinami. Gre za dozorelo in horizontalno vino, ki obeta edinstveno doživetje. Srednjeročno zorenje mu le še poudarja izjemnost. Odkrijte vrhunsko kakovost Chardonnay-a letnika 2020.
Chianti DOCG je eno najbolj priznanih vin na svetu. Predstavlja zgodovino in edinstveno lepoto svojega rojstnega ozemlja.Chianti Orange, ki ga opredeljuje velik svetovni uspeh, je temno rubinasto rdeče barve. V njem najdemo intenzivno in obstojno aromo zrelega rdečega sadja. Vino je uravnoteženo z mehkimi tanini.
Svetlo rdeče barve z rubinastimi odtenki. Elegantna in čista aroma s prevladujočim vonjem po zrelem jagodičevju in dišavnicah. Okus je intenziven in kompleksen, z ravno pravo mero kislin. Pookus je saden in rahlo pikanten, predvsem pa čist, intenziven in dolg.
Iz ekskluzivnega izbora grozdja se je v Toskani rodila majhna mojstrovina imenovana Poggio Teo Chianti Classico. Vino krasi intenzivna rubinasto rdeča barva z granatnimi odtenki. Okus je radodaren, razkošen in harmoničen. Taninska tekstura pa ponuja zanimivo evolucijo v prihodnosti.
Krasne živahno rdeče rdeče barve, ki s staranjem dobiva škrlatni rob. Intenzivne in obstojne sadne cvetice, okusa v razvijanju, z vaniljo ki pridobiva v zatonu. Toplo in mehko tanično se izkažeza žametno in strukturno vino z dolgim odhajanjem. Najboljše pri 18°C, primerno k pečenkam, testeninam z močnimi omakami, žaru.
Chianti DOCG je eno najbolj priznanih vin na svetu. Predstavlja zgodovino in edinstveno lepoto svojega rojstnega ozemlja.Chianti Orange, ki ga opredeljuje velik svetovni uspeh, je temno rubinasto rdeče barve. V njem najdemo intenzivno in obstojno aromo zrelega rdečega sadja. Vino je uravnoteženo z mehkimi tanini.Vino chianti je ustekleničeno v značilno s slamo opleteno trebušasto steklenico Kjantarico.
Slamnato rumene barve z nežnim, a zapletenim šopkom, v katerem prevladajo citrusne in rumene sadne note. Vino je mehko in okroglo, okusno in sveže. Zaključen je mineralen in obstojen.Vrhunski Orvieto Classico, ki se je zasluženo pridružil vrhunski ponudbi "Collezione Oro". Vino je rezultat sodelovanje med četrto generacijo toskanske družine Piccini in izjemnega enologa Riccarda Cotarella, ki prihaja iz območja Orvieto. Vino se odlikuje po svoji kompleksnosti in svežini in plemenitem izrazu svojega ozemlja.
Etna je izjemno mesto za vinarstvo. Odlikujejo jo edinstvene lastnosti. Kompleksna mikroklima, vulkanska tla na nadmorski višini 650 – 700 m so izjemno rodovitna, temperaturne razlike med dnevom in nočjo pa neverjetne. Torre Mora je posestvo, ki se nahaja na Etni in je v lasti družine Piccini. Njihova filozofija na območju Torre Moro je »eno grozdje, en teritorij«. Navdihuje jih popolno ujemanje med avtohtono sorto Nerello Mascalese in Etno. S strastjo ustvarjajo vina, ki z vsakim požirkom pripovedujejo zgodbo o lokalnem grozdju, ki uspeva na pobočju aktivnega vulkana.
Nerello Mascalese 85%, Nerello Cappuccio 15%Intenzivne rubinasto rdeče barve. Na nosu bogato, sadno, z vonjem po češnjah. Elegantno vino, dobro uravnoteženo in lepo obstojnostjo rdečega sadja.Odlično se poda k mesu, servirajte pri 18 - 20 °C.Etna je izjemno mesto za vinarstvo, ki jo odlikujejo edinstvene lastnosti. Kompleksna mikroklima, vulkanska tla na nadmorski višini 650 – 700 m so izjemno rodovitna, temperaturne razlike med dnevom in nočjo pa neverjetne. Torre Mora je posestvo, ki se nahaja na Etni in je v lasti družine Piccini. Njihova filozofija na območju Torre Moro je »eno grozdje, en teritorij«. Navdihuje jih popolno ujemanje med avtohtono sorto Nerello Mascalese in Etno. S strastjo ustvarjajo vina, ki z vsakim požirkom pripovedujejo zgodbo o lokalnem grozdju, ki uspeva na pobočju aktivnega vulkana.Vsebuje sulfite.
Vonj po hruški in medu, s pridihom krušne drobtine. Elegantno vino, ki kaže izvrstno koncentracijo, mehke tanine. Elementi posušenih zelišč in lesa na zaključku. Servirajte pri 12°C s kremnimi omakami, perutnino in morskimi sadeži.
Memŏro je vino, ki v eni steklenici zbere bistvo štirih italijanskih regij: Puglia, Abruzza, Benetk in Sicilije. Cilj je združitev kotičkov Italije in dušo ponosne italijanske družine.Vino je intenzivno rubinastno rdeče barve. Na nosu je mogoče zaznati njen živahen sadni odtis, bogat s češnjami in figami, ter podkrepljen z elegantno sledjo, ki spominja na note kave in lesa. Vino je toplo in moderno v ustih, se velikodušno odpira s strukturo in kompleksnostjo, hkrati pa ostaja harmonično in mehko.
Tekstura v ustih je žametna, z občutkom finih mladih in zrelih taninov, ki poudarjajo bogatost vina. Okus je poln, intenziven, hkrati pa mehak in eleganten. Merlot 2019 predstavlja popolno harmonijo med močjo in eleganco.
Grozdje se nežno pobere, nato fermentacija poteka v posodah iz nerjavečega jekla, pri nadzorovani temperaturi, da se ohranijo primarne arome. Maceracija traja 15-20 dni. Rubinsko rdeča barva. Začetne vabljive arome češenj in začimb.Okusi eksplodirajo v trenutku in nudijo eleganten, svež in dolg pookus. Postrezite v velikih odprtih kozarcih pri temperaturi 18 ° - 20 °.
Po trgatvi v prvi polovici septembra, se fermentacija izvaja v posodah iz nerjavečega jekla pri nadzorovani temperaturi (28 0 32 stopinj C). Po daljšem maceraciji stisnjenega grozdja (20 - 25 dni) se vino pretoči na koncu zime. Globoka rdeča barva. Več arom na nosu, zlasti note črne češnje, začimb in sladkega korena. Živahna osebnost z mehkimi, dolgotrajnimi tanini.Visoke kisline so značilne za Nero d'Avola, kar pomeni, da se dobro ujame s katerim koli od vaših najljubših receptov na osnovi paradižnika. ribami na žaru in lahkotnimi jedmi v sredozemskih jedeh.Postrezite v velikih odprtih kozarcih pri temperaturi 18 ° - 20 °.Vsebuje sulfit.
Klasično vino Primitivo je bogato z alkoholom in tanini, intenzivnega okusa in globoke barve.O Primitivu so bile sporne in dolgotrajne razprave o geografskem poreklu sorte. Ni dvoma, da je sodobna domovina Primitiva v južni Italiji, zlasti v Apuliji.Ta sorta je dobila ime zaradi zgodnjega zorenja; Primitivo izvira iz latinskega "primativus" in staroitalijanskega "primaticcio" (obe pomenita "prvi zorenje" ali "zgodnje zorenje").
Pri pridelavi tega vina se uporablja le sorta grozdja Vermentino. Trgatev običajno poteka konec avgusta, ročno. Vinifikacija poteka v posodah iz nerjavečega jekla pri nadzorovanih temperaturah s hladno maceracijo 18 ur, ki ji sledi nežno stiskanje.Vermentino je zlato rumene barve z rahlo zelenkastimi odtenki in lepim videzom. To je dobro strukturirano vino z dolgim, značilnim nosom s toni eksotičnega sadja.Je idealna spremljava morskih jedi, jedi iz belega mesa ali aperitiv.Predlagana temperatura serviranja 12 ° C.
Vsestranska rebula ni vedno prva izbira med peninami. Trdno se drži svojega edinstvenega značaja in nikakor ne želi ugajati. Je trmasta. Mladostna, nežna limonasta barva in subtilen aromatski profil z notami limete, senu in nežen kruhast vonj nakazujeta, da gre za mlado penino, ki je komaj začela razkazovati svoje čare. Prva naloga je odlično opravljena. Aperitivna? Zagotovo. Na prvo žogo? Nikakor. Zahtevna? Tudi. Dajte ji čas, lepo se odpre in vas prijetno preseneti. Postane celo nekoliko krotka. Odkrijte moč in lepoto vsestranske rebule v vsakem požirku.
Omejena serija prosecca Picccini je narejena izključno iz grozdja glera iz regije Veneto.Glera je poznozoreča sorta grozdja, zaokoržena v aromatično peneče vino s finimi in obstojnimi mehurčki, ki vas zapelje s čudovitimi sadnimi aromami. Prosecco je peneče vino za vsak dan v letu!
Svetel rose s finimi mehurčki. Na nosu zrele rdeče jagode in beli cvetovi. Vino je izjemno sveže in žametnega okusa. Idealno peneče vino, ki ga lahko uživate samostojno.Odlično kot aperitiv, poda pa se tudi k lososu, sušiju. Poskusite ga s s sladico na osnovi rdečih sadežev.
Ne sodite prehitro, saj se v vsakem požirku razvije pester, prijetno intenziven okus, nekoliko slan, daleč od banalnosti in z veliko mero zadovoljstva. Ta rosé je odlična izbira za aperitiv, ki vas bo navdušil z živahnostjo vsake kapljice.
Sauvignon Blanc zlatorumene barve s prefinjenimi zelenkastimi odtenki. Aroma je mladostna prepletena z toplimi toni pasijonke in sočne melone, ter »hladne« zaznave limete, dišeče trave, sočnega jabolka in paradižnikovih listov.V ustih zaigra suhost, ki je spremljana z visokimi kislinami, kar poudari vsako noto in ohrani vino osvežilno.