Za naše izdelke – od čokolade do bučnega olja – uporabljamo le skrbno izbrana semena lokalnih pridelovalcev. Semena preverjamo ročno, da lahko zagotavljamo najmanj 98-odstotno čistost.Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, kako so semena vzgojena. Vsak pridelek je darilo narave, iz katerega poskušamo pridobiti kar največ okusa in dobrega.Vedno znova, že več kot 90 let, nas navdušuje dejstvo, da se v teh malih semenih skriva ogromno hranilnih sestavin.Uporaba: Bučna semena so pripravljena za užitje, lahko jih uporabite v kuhi, peki, pripravi namazov, dodakom k juham ali drugim jedem.
Leseni mlinček za sol je izdelan iz hrastovega lesa in zaščiten s premazom na osnovi naravnih rastlinskih olj. Ni le namizni okras, temveč omogoča, da jed resnično solimo le toliko, kot želimo. Merica je namreč »občutek v rokah«. Pakiran v platneno vrečko.Dimenzije: premer 5,5 cm, višina 20 cm.
100 % ročno izdelan, čvrst in vzdržljiv. Izdelan iz visokokakovostnega, izbranega masivnega evropskega jesna in ročno oblikovan. Ko ga enkrat preizkusite, brez njega ne morete več, zahvaljujoč njegovi popolni funkcionalnosti ergonomiji.Dimenzija: 62 x 260 mm
100 % ročno izdelan, čvrst in vzdržljiv. Izdelan iz visokokakovostnega, izbranega masivnega evropskega jesna in ročno oblikovan. Ko ga enkrat preizkusite, brez njega ne morete več, zahvaljujoč njegovi popolni funkcionalnosti ergonomiji.Dimenzija: 62 x 260 mm
100 % ročno izdelan, čvrst in vzdržljiv. Izdelan iz visokokakovostnega, izbranega masivnega evropskega jesna in ročno oblikovan. Ko ga enkrat preizkusite, brez njega ne morete več, zahvaljujoč njegovi popolni funkcionalnosti ergonomiji.Dimenzija: 73 x 472 mm
100 % ročno izdelan, čvrst in vzdržljiv. Izdelan iz visokokakovostnega, izbranega masivnega evropskega jesna in ročno oblikovan. Ko ga enkrat preizkusite, brez njega ne morete več, zahvaljujoč njegovi popolni funkcionalnosti ergonomiji.Dimenzija: 73 x 472 mm
Glazura z balzamičnim kisom iz Modene je kremasta in nežna, bogata z lesnimi in začimbnimi notami. Za neposredno dodajanje ali uporabo kot preliv.Predlogi za serviranje: sveži in zreli siri, omlete, meso, juhe in sadna solata.Balzamični kis iz Modene 39% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt, glukoza, fruktozni sirup, modificiran koruzni škrob. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Mehek in sladek, ta začimbni preliv je pridobljen iz figovega pireja in balzamičnega kisa iz Modene z tremi zlatimi medaljami, ki se 6 mesecev stara v hrastovih sodih.Sestavine: kuhan grozdni mošt, vinski kis in fige Staranje: v sodih iz francoskega hrastaPredlogi za serviranje: sveži siri, kuhana šunka, goveja rebra in zrezki, dušeni v rdečem vinu.Balzamični kis iz Modene 39% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt, glukoza, fruktozni sirup, figov sok in figov pire 5%, modificiran koruzni škrob, aroma. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Bogat šopek dišav in okusov Balzamičnega kisa iz Modene, ki je dobitnik treh zlatih medalj, ki je obogaten z malinami, ki so več kot 6 mesecev zoreli v hrastovih sodih in ustvarjajo to posebno gosto, sladko in gladko začimbo.Sestavine: kuhan grozdni mošt, vinski kis in malinov sokStaranje: v starih hrastovih sodihPredlogi za serviranje: različni kosi jagnjetine, govedine ali svinjine; primerna kot priloga za sirne krožnike in vanilijev sladoled.Balzamični kis iz Modene 39% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt, glukoza, fruktozni sirup, malinin sok in malinin pire 5%, modificiran koruzni škrob, aroma. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Ta gost začimben preliv je nastal iz srečanja balzamičnega kisa Giusti, ki je dobitnik treh zlatih medalj in tartufov. Preliv je mehak, intenziven in obstojen. Dehidriran črni tartuf zori skupaj z balzamičnim kisom iz Modene v lesenih sodih, kar daje popolno ravnovesje okusov.Sestavine: kuhan grozdni mošt, vinski kis in dehidriran tartufStaranje: v starih hrastovih sodihPredlogi za serviranje: goveji tatar, omlete, testenine iz svežih jajc in kremna rižota.Balzamični kis iz Modene 39% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt, glukoza, fruktozni sirup, modificiran koruzni škrob, sok tartufa 1,5%, aroma. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Ta kis dobimo s kombinacijo svežega jabolčnega soka, ki mu na koncu dodamo še malo modenskega balzamičnega kisa. Dobljena mešanica se nato stara v sodih iz francoskega hrasta. Rezultat je jabolčni kis, ki ga odlikujejo uravnotežena kislina in očarljiv šopek sadnih in vanilijevih not.Sestavine: jabolčni kis, koncentriran jabolčni sok, balzamični kis iz ModeneStaranje: v sodih iz francoskega hrastaPredlogi za serviranje: kuhana in surova zelenjava, solate, ribe in belo meso.Jabolčni kis 80%, koncentriran jabolčni sok, Balzamični kis iz Modene 2% (vinski kis, kuhan grozdni mošt). Vsebuje sulfite.
Piranska sol, žlahtni pridelek Krajinskega parka Sečoveljske soline, je rezultat dela nemirnega vetra, toplega sonca in marljivih solinarjev. Sol z zaščiteno označbo porekla je lahka in izrednega okusa, ki ga dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda.
Solnica je izdelkana iz naoljenega bukovega lesa z znakom Piranske soline na pokrovu. Dodana mala lesena žlička. Odpiranje je z zasukom pokrova.Dimenzije: premer 10,5 cm, višina 6,8 cm.Pakirana v platneno vrečko.