Narava je polna čudes in cvetni prah zagotovo sodi mednje. Čudežni prah ima idealno razmerje hranljivih snovi in vsebuje za človeka življenjsko pomembne (esencialne) aminokisline (arginin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, metionin...), pa tudi razne maščobne kisline, ki jih človeški organizem ne more sintetizirati, vitamine: skupine B, C, D, E in K ter provitamin A, pomembni sestavni del pa so tudi inhibini, ki zavirajo razvoj nekaterih vrst bakterij.Zanimovosti o cvetnem prahu – jih poznate?Za gram cvetnega prahu mora čebelica obleteti vsaj 50 cvetov in čebelarji ga zaradi ohranjanja zdravja in ravnovesja v panju odvzamemo le 10 odstotkov ali dobre 3 kilograme na čebeljo družino. Cvetni prah deluje antioksidativno, protivnetno in protimikrobno ter ima dokazane pozitivne učinke na izboljšano odpornost organizma. Kot tak velja za 'naravni antibiotik'. Dnevno uživanje cvetnega prahu pa deluje pomirjevalno in izboljšuje razpoloženje. 30 g cvetnega prahu ali peloda vsebuje toliko aminokislin kot 7 jajc! Je naravno superživilo, ki so ga častili že v starem Egiptu, poznano pa je, da ga je kot vir beljakovin, mineralov in maščob predpisoval že starogrški zdravnik Hipokrat.Uporaba: 2-krat dnevno, zjutraj in zvečer 1 zvrhano jedilno žlico.Cvetni prah uživajte vsak dan, na tešče, dokler ne porabite celotne vsebine v kozarčku. Ob zaužitju ga dobro prežvečite in pomešajte s slino, če pa vam to dela preglavice, si lahko pomagate s kozarcem vode, žlico medu, tudi jogurta ali kefirja. Tako zaužita zrnca bodo lažje prebavljiva, bioaktivne snovi iz cvetnega prahu pa se bodo lažje vsrkale v krvni obtok. Priporočamo, da ga zajemate z leseno ali keramično žlico (plastike ne priporočamo več, kovinska pa ni najbolj primerna).
Zaradi svoje kremne in goste strukture je posebej primeren kot zdrav namaz za kruh, obožujejo ga tudi otroci za sladek začetek dneva. Lahko ga uporabite kot sladilo za čaj ali bogat kulinarični dodatek pecivu, piškotom, štrudlji ali kuhanemu vinu.
Sestavine: cvetlični med domačih čebel 97 %, 1 % konjaka Hennessey, 2 % aromeHennessy* je konjak, ki ima močno harmonično noto, odslikava okus ostrih začimb in sadja ter ima nežne aromatične odtenke vanilije. Zanj je značilna globoka aroma hrasta, ki kasneje izzveni v lahkotno muškatno aromo lešnika. Lahko je priloga jedem visoke kulinarike ali pa si z njim preprosto polepšate dan.Kremni med ohranja vse svoje naravne in zdravju koristne sestavine, saj ni termično obdelan in zato popolnoma naraven.Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajna obstojnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Priporočamo, da ga po odprtju kozarčka porabite v 6 mesecih.
Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je izjemno aromatičen. Kremna struktura medu in mleti aromatični koščki vanilijevih strokov se nežno prepletajo ter dajejo končnemu izdelku pridih romantike, blagostanja in prijetne topline.Na kaj sprva pomisliš, ko slišiš besedo ... vanilija?Svež kremast sladoled, ki te prijetno hladi v vročem poletnem dnevu, ali morda dišeča svečka, ki s svojim romantičnim plamenom prebuja zaspana čutila v tvoji spalnici ali dnevni sobi?Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo vsebuje:med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih terpravo bourbonsko vanilijo.Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je zaradi svoje kremne in goste strukture primeren kot namaz na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju. Tu je še nekaj idej: palačinke, toplo mleko z žličko medu, domač vanilijev sladoled, dodatek k svežemu sadju, skutin zavitek, dodatek k orehovim štrukljem, preliv za ocvrta jabolka, jabolčna pita.Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.
Kremni med z ingverjem vsebuje dve domači sestavini:med (97,5%), ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih teringver (2,5%), ki ga gojimo na naši zemlji.Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremni med z ingverjem je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot namaz za na kruh (priporočamo ajdov kruh). Jutro lahko pričneš z bogato sadno solato in ji dodaš še žličko kremnega medu.Lahko ga uporabiš tudi pri slanih jedeh, kot so ajdovi žganci, popražena svinjina z zelenjavo ali piščanec v sladki omaki (na kitajski način, v voku).Je odličen dodatek hladnim poletnim napitkom (beri: limonada, domač ledeni čaj), saj te bo ingver napolnil z energijo in te odžejal!Seveda je primeren tudi za sladkosnede. Ingverjevi piškoti ali osvežilen jabolčni zavitek bodo vedno šli v promet!Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.
Cvetlični med so nabrale čebele kranjske sivke na cvetočih slovenskih travnikih in sadovnjakih. Je rumeno rjave barve, ki je odvisna od cvetlic, kjer so čebele nabirale medičino. Običajno kristalizira hitro, kristalizacija je lahko popolna ali pa delna z velikimi kristali.Vsak naravni med kristalizira in se ponovno utekočini pri 40°C.
Med že od nekdaj pooseblja nesmrtnost in ponovno rojstvo. Daje moč, krepi možatost in prispeva k plodnosti. Zlato ali svetleči žarek pa je tisočletja poznana mistična kovina, ki predstavlja perfekcijo stvari. Že pred več tisoč leti so verjeli, da njegova prisotnost v telesu poživlja telo, zdravi in ohranja mladost ter vrača dobro počutje.Naj kombinacija teh dveh žlahtnih snovi postane tudi vaš svetleči žarek.Sestavine: med, čisto zlato.Izdelku je dodana knjižica v slovenskem in angleškem jeziku.
Listavci in iglavci v slovenskih gozdovih dajejo odličen, aromatičen med, bogat z mineralnimi snovmi. Barva gozdnega medu je v različnih odtenkih rjave. Kristalizacija je srednja, navadno kristalizira po vsej količini.Vsak naravni med kristalizira in se ponovno utekočini pri 40°C.
Med z dodanim cimetom je odličen kot namaz ali sladilo, redno uživanje krepi telo in dviga odpornost.Ljubitelji cimeta bodo navdušeni nad okusom kave ali čaja, slajenega s tem medom.Sestavine: med, cimet ( 1 %).
Med s tartufi je odličen kot luksuzni preliv ali marinada za ribje jedi ali zelenjavo. Priporočamo ga tudi kot preliv za solato ali sir, saj tako ustvarimo neprekosljivo predjed! Čudovit je v kombinaciji s poltrdim sirom, sladico (vaniljin sladoled s tradicionalnim tiramisujem, crème brûléejem) ali sadjem (hruške, jabolka …).
Sadni namaz vsebuje vsaj 70% sadni delež in ima zelo intenziven okus ter nežno strukturo. Primeren je kot dodatek različnim jedem npr. sladicam, sladoledom, za palačinke, kot tortni namaz, za smutije, pripravo koktajlov, kot namaz za na kruh ipd.Sadni namaz breskev 390 g
Sadni namaz je skrbno pripravljen iz fig, ki so bile ročno potrgane na istrskem posestvu Monte Rosso.Namaz vsebuje vsaj 73% sadni delež. Primeren je kot dodatek različnim jedem npr. k sirnim narezkom, oreščkom, za sladkanje, pripravo koktajlov, kot namaz za na kruh ipd.Količina 400g
Sadni namaz vsebuje vsaj 70% sadni delež in ima zelo intenzivno barvo in okus. Primeren je kot dodatek različnim jedem npr. k sladicam, sladoledom, kot tortni namaz, za smutije, kot namaz za na kruh ipdKoličina 390g