Vino je temne rubinasto rdeče barve, z nastavkom opečnatih odtenkov, ki razkrivajo znake dolgega zorenja.Steklenica „amfora“ je oblikovalski presežek, v katerih ponujamo vina, ki predstavljajo naš največji vinogradniško-kletarski domet. Skrbno obrano grozdje z najboljših leg predelujemo in zorimo v hrastovih sodih in v glinenih amforah, zakopanih v zemljo. Stik s kožico je dolg, vino ima čas, da se oplemeniti z vsem, kar je dobrega v celotnem grozdu in da se razvije cvetica, ki nakazuje polno zrelost. To so vina svečanih trenutkov, izbornih jedi in izbranih druščin.
Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom. V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa. Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
Kristalno čisto vino s slamno rumeno barvo in gosto teksturo.Izražene arome spomnijo na hruško, zeleno jaboko, kosmuljo, rumeno grenivko in limonino skorjo. Najdemo tudi jasminov cvet, travne zaznave, zeleni čaj ter beli poper.Mehkoben okus usta zapolni in jih prijetno osveži, mineralnost pa pusti svoj odtis. Intenziven okus deluje zlasti osvežilno in živahno. Je eleganten, srednje teksture in dolge obstojnosti. Tudi v ustih se ponovijo zaznave zelenega sadja in citrusov.Gre za izjemno eleagantno vino, ki bo razvajalo še vrsto let.Uživamo ga lahko kot osvežitev, ali spremljavo ob sashimiju, ribjem ali tudi mesnem carpaccio in različnih srovih morskih sadežih.
Modri pinot odlikujejo svetlejša rubinasto rdeča barva z rahlimi bakrenimi niansami, izrazita vinska aroma, ki nas spominja na jagodičevje, in nežen svilen priokus taninov, ki se lepo usklajujejo z okusom hrastovih sodov, v katerih je vino zorelo. Ima nežen vonj in mehko polno telo z dolgim zatonom.Ponudimo ga ohlajenega na 18 ˚C k narezkom iz suhih mesnin, kruhu z olivami, svinjski pečenki, kozličku v omaki, segedinu.
Barva je nežna lososova, mehurčki fini, številnejši. Cvetica je dozorela, najdemo maslo, kruhovo skorjo, a še vedno z lepo mero rdečkastih sadežev. Suho, z živahno kislino, ki daje lepo vertikalnost, tekstura mehurčkov je lepa fina, okus jasen. Elegantna.Pridelana po klasični metodi, 36 mesecev je zorela na kvasovkah.Nagrade:bronasta medalja Decanter London 2019, 89 points.
MEDOT 48 je zvrst rebule kot prevladujoče sorte, modrega pinota in chardonnaya. S štiriletnim ležanjem na kvasovkah je najmlajša penina Domačije Medot, ki že kaže karakter in značilnosti resnih šampanjcev.Drobni in subtilni mehurčki so živahni in energični. Rumenozelena in zlata – prepletanje svežine in zrelega zaznamo že na prvi pogled. Na okusu zaznamo pecivo in bele sadeže, citruse, ter polno in harmonično mineralnost, ki se zaključi v prepričljivem in dolgem zaključku. Nos je svež, saden, mineralen. Prevladuje nota zrelega Zlatega delišesa, ki se prekriva z vonjem bele breskve in mandljevega cveta. V ozadju zaznamo nežne avtolitične note štiriletnega ležanja na kvasovkah.
Vino nežne rožnate barve, značilne za sodoben stil rose vin. Poudarjena sadna aroma, kjer se prepletajo note jagode, rdeče grenivke, češnje in granatnega jabolka. Okus je srednje poln in sočen. Sadne zaznave se prepletajo s skoraj neopaznimi notami lesa, ki prispevajo predvsem mineralen karakter. Zaton je gladek s prijetno koncentracijo.
Sauvignon je polnega telesa, aromatičen, z jasnim sortnim karakterjem in bogato, prefinjeno teksturo. V vinu zaznamo čudovito aromo kosmulje, citrusov, belega ribeza, sveže pokošene trave in nežnih pikantnih not. Odlično se poda k belemu mesu in zelenjavi na žaru s svežimi zelišči, ribam izrazitejših okusov in rahlo pikantnim jedem.
Slamnato rumena barva daje vinu iskrivost. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah – lovoru, rožmarinu in timijanu, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Nežno vino, polnega okusa z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in izrazito mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah in betonskih tulipanih na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je mladostna, bleda limonasta. Penjenje je diskretno, mehurčki fini. Cvetica kaže znamenja dozorelosti, zrelo jabolko, med, firn in suho cvetje so lepo prepleteni. V ustih je penina zelo suha, z lepimi kislinami in mehko teksturo finih mehurčkov. Vino z nekoliko skromnejšim karakterjem, srednje dolgo, zato bi dal prednost »navadnemu« brutu pred »selection«.