Primarno grozdje v tej mešanici Sémillon zagotavlja vinu strukturo in bogastvo. Sorta Rolle, aromatična sorta, pa vino dopolnjuje z uravnoteženostjo in kompleksnostjo. Staranje v foudresih (velikih hrastovih sodih) doda temu vinu gladko patino, ki ima veliko sposobnost staranja.Barva Blanc de Blancs odraža njegovo eleganco: bleda in čisto rumena, prepredena z zelenimi ali srebrnimi odtenki. Zelo ekspresivna cvetica izžareva dišave zrelega in eksotičnega sadja, okronane s pridihom cvetlične metlice. V okusu se pikantna svežina in vitalnost razcvetita čez medene arome, preden poskrbita za svež zaključek.
Zelo elgantno vino zlatorumene barve, ki se pokaže s šopkom sadnih in cvetličnih parfumov. Izrazite so tudi arome jabolka, lešnika in vanilije.Vino je obdarjeno z dobro stukturo, eleganco in uravnoteženo mehkobo.
Intenzivna, sveža in sadna cvetica. Kremasta sestava rahlo trpkega, svežega rdečega sadja (gozdne jagode, borovnice) s prijetno subtilno sladkobo in intenzivnimi, limoninimi notami kandiranega sadja. Ob stiku z zrakom izrazita pestrost arom s celo vrsto začimb, kot sta cimet in poper.Mesnato po okusu. Čudovita zrelost rdečih sadežev in njihova mesnatost se razkrijeta na čudovit način. Kremno, a bogato strukturirano vino. Njegova sadna aroma se postopoma razvije v kredasto, mineralno svežino, ki daje lahkotnost in harmonijo okusu.
Vino s tako polnim telesom, kot je Chardonnay Opoka, lahko mirno priporočamo k jedem, ki so bogate na okusu. To so lahko srednje začinjene jedi na osnovi gob, školjk in tartufov (testenine, rižote, njoki ali polenta), bogata morska hrana in pusto nemastno meso (raca, jagnjetina, perutnina), prelito z različnimi zeliščnimi ali bogatimi kremnimi prelivi, ter fois gras.Temperatura za serviranje: 12–14°C.Vsebuje sulfit.
Je elegantno belo vino iz francoske regije Languedoc, znane po sončnem podnebju, ki omogoča odlično zorenje grozdja. Pridelano je iz sorte Chardonnay, ki mu daje bogat in uravnotežen okus.Vino se ponaša s svežino, prijetnimi sadnimi aromami citrusov, belega cvetja in tropskega sadja. Na okusu je zaokroženo, z lepo harmonijo med kislino in sadnostjo ter dolgim, prijetnim pookusom.Odlično se poda k ribam, morskih sadežem, perutnini in kremnim sirom. Najbolje ga je postreči rahlo ohlajenega, pri temperaturi okoli 10–12 °C.
Bledo zlata barva s pridihom srebrne. Dobra aromatična intenzivnost in prosojnost. V vonju se odpirajo note belih cvetov, citrusov in divje mete, s pridihom mineralnosti. Okus je neposreden, svež in eleganten. Na nebu je vino mineralno, harmonično in bogato, s dolgim in obstojnim zaključkom.
Odprta in intenzivna aroma s pridihi pomaranče in grenivke. Svež in mehak.Dobro uravnoteženo in koncentrirano vino z lepo mineralno dolžino v zaključku.
Eleganten dekanter, izdelan iz kristalnega stekla. Posebno oblikovan izdelek Steklarne Rogaška vinu s prezračevanjem doda na aromah in bistrosti.Preprosto nalijte v večjo odprtino, pustite prezračiti in nato natočite v kozarec. Izboljšajte svojo izkušnjo posrežbe posebnih vin. Prav tako tudi odlično darilo za vse ljubitelje vin.višina = 430 mmširina = 218 mmvol. – 1.8 l
Nadgradite darilo z lepo in personalizirano darilno embalažo. Na leseno darilno embalažo za eno steklenico, graviramo logotip vašega podjetja tako kot je prikazano na sliki. Po oddaji naročila nam vaš logotip v pdf obliki posredujte na naslov: graviranje@kozelj.si.
Bledo zlato rumene barve s redkejšimi drobnimi mehurčki. Cvetica je dokaj dozorela in srednje izrazita, z zaznavami mokrega kamna, firneža, kremena in medenjakov. Vino je suho, z visokimi, a usklajenimi kislinami, prijetnim, čeprav nekoliko bogatejšim penjenjem v ustih. Njegov umirjen značaj je pretežno terciaren, z rahlo grenkobo. Dobro zasnovano in dodelano, lep prvenec z zelo čistim in izrazitim pookusom. Odlično kot aperitiv.Ujemanje s hrano: ostrige, školjke, suši
Sortna sestava: 85% Rebula, 5% Malvazija, 5% Chardonnay, 5% Sauvignion.Vinorodna dežela: PrimorskaVinorodni okoliš:Vipavska DolinaVinorodna lega: Slavčev breg. Trgatev: -ročna selekcija grozdja v začetku septembra.Vinifikacija: 24 urna maceracija hladnega grozdja.Zorenje/donegovanje vina: leto dni zorjenje na sedimentih v rabljenih hrastovih sodčkih 1/2 ostala polovica v inoks tanku.O vinu: Vino je slamnato rumene barve. Penina lepo napolni usta, iztopajoča je prijetna svežina in mineralnost. Prijeten odhod je dolg. Je harmonična penina, ki s svežino, mineralnostjo in strukturnostjo odraža rastišče. V cvetlici je izražena sadnost predvsem po breskvi in marelici, ki se prepleta s kruhovimi notami. Vonj je srednje intenziven ter obstojen.Priporočena hrana: Penino Viktorija zaradi strukture in elegance, ki jo premore, lahko ponudimo kot aperitiv, lepo se prileže k morskim jedem.Vsebuje sulfit.
Je elegantno rdeče vino iz regije Languedoc v južni Franciji, znane po svojem toplem sredozemskem podnebju. Pridelano je iz sorte Modri pinot, ki mu daje prefinjeno strukturo, sadnost in mehkobo.Vino ima svetlo rubinasto rdečo barvo ter izrazite arome rdečih jagod, češenj in malin, obogatene z nežnimi notami začimb. Na okusu je sveže, srednje telo, z nežnimi tanini in lepo uravnoteženo kislino, kar mu daje odlično pitnost.Odlično se poda k perutnini, svinjini, lažjim mesnim jedem ter mehkim in srednje staranim sirom. Najboljše je, če ga postrežemo rahlo ohlajenega, pri temperaturi 14–16 °C.
Quercus Selekcija je nadgradnja in izbor najboljših vin iz linije Quercus. V rdeči zvrsti se harmonično prepletajo sorte, ki prihajajo iz selekcioniranih vinogradov in najbolje predstavljajo Brda.