Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in šestmesečna maceracija grozdne drozge v glinenih amphorah. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Blago stiskanje in zorenje leto in pol na lastnih drožeh v glinenih amphorah. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in šestmesečna maceracija grozdne drozge v glinenih amphorah. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Blago stiskanje in zorenje leto in pol na lastnih drožeh v glinenih amphorah. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih robidnicah, borovnicah, temnih gozdnih sadežih, podrasti, mediteranskih dišavnicah in usnju. Elegantno vino polnega telesa ima bogat, poln okus, z dolgim pookusom in izrazito svežino.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki in izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se kompleksne arome po prezrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa ima harmoničen, poln okus z veliko mehkobe in prijetne svežine.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je zlato rumena, iskriva. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah, belem cvetju, senu in beli breskvi, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Harmonično vino, izrazito polnega okusa, z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je zlato rumena. Vonj je zelo intenziven, fin. Na nos prepoznamo arome po zrelem sadju, hruški, beli breskvi, mediteranskih dišavnicah, suhem sadju, suhemu cvetju, medu. Elegantno vino polnega telesa. Z prijetno svežino, mehko, harmonično in zaokroženo. Izrazito mineralno.
Vino odlikuje prijetna sadna cvetica. V okusu se prepletajo živahna vendar nežna kislina in intenzivne sadne arome po malinah in jagodah. Vino ima prekrasno rubinasto barvo.Modri pinot je ena od najstarejših sort, saj jo opisuje že rimski pisec Plinij. Izvira iz Burgundije, kjer je najbolj razširjena sorta in je osnova za številne prestižne šampanjce. Je zelo zahtevna. Potrebuje lažja, zračna, odcedna tla, najboljše lege in zelo natančno delo vinogradnika.Glede na to so se pri Verusu odločili, da v njihovo paleto vin uvrstijo modri pinot kot edino rdečo sorto. Prvič so ga posadil v letu 2009 na legah Stanovščak in Litmerk, v letu 2012 pa še na Jeruzalemu.Prvi Verusov modri pinot je letnik 2011. Kljub mladosti vinograda so zaradi nizke obremenitve in lepe jeseni pridelali vino z lepo rubinasto rdečo barvo, cvetico, ki spominja na maline, jagode, češnje ali ribez, ter skladen, poln, zrel okus.
Dokaj globoke granatne barve. Cvetica je intenzivna, razkošna. Po suhih sadežih, cigari, figah, dimu, marmeladi. Zelo sladko, zmernih, usklajenih kislin. Z obilo okusa, ki je v ustih manj kompleksen, kot je napovedovala cvetica, zato pa intenziven.Vino iz sušenega grozdja.
Barva vina je zlato rumena, z zelenimi odtenki, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se arome po citrusih, breskvah, mediteranskih dišavnicah, v ozadju pa brioš in kruhova skorjica. Elegantna penina je na okus izredno suha, s prijetno svežino in mineralnostjo, pookus pa je izjemno dolg in čist.Ročna zgodnja trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, prešanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija in zorenje vina v jeklenih tankih, na odmrlih kvasovkah. Penina je pridelana po klasičnem postopku s sekundarno alkoholno fermentacijo v steklenici in podaljšanim odležavanjem na kvasovkah (najmanj 36 mesecev). Degožiranje brez odpremnega likerja.
Barva češnjevo rdeča, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. vonj je zelo intenziven, fin. Prepletajo se arome po črnem ribezu, češnjah, suhem cvetju, kruhovi skorjici. Na okus polno, z izrazito sadnostjo, svežino in mehkobo.
Slamnato rumena barva daje vinu iskrivost. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po zrelem in kuhanemu sadju – grenivki in breskvi, v kombinaciji z nežnimi cvetnimi in zeliščnimi notami v ozadju. Nežno vino je polnega okusa, z značilno svežino in prijetno mineralnostjo.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah in betonskih tulipanih na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Cvetica je krepka, razkošna, večplastna. Čisto vino z izrazito mineralnostjo, pravzaprav slano.Na okusu je preprosto mogočno, vseobsegajoče, toplo, harmonično, rahlo karamelasto, vendar še zmeraj živahno, igrivo in z dolgim pookusom.Vino je poldrugo leto na drožeh zorelo v 500-litrskem sodu iz francoskega hrasta, z njim so brez filtriranja napolnili 650 oštevilčenih burgundskih steklenic, ki so jim nadeli drugačno podobo.
Barva je jantarno rumena. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Prepoznamo kompleksnost in preplet arom suhega sadja, suhega cvetja, začimb, mediteranskih dišavnic, smole in medu. Elegantno vino polnega telesa. Čvrst taninski oprijem izkazuje njegovo dolgoživost. Vino je harmonično, zaokroženo, mineralno in z izredno dolgim pookusom.Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in petinštirideset dnevna maceracija grozdne drozge. Blago stiskanje in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami v velikem sodu. Spontan biološki razkis. Vino zori dve leti na lastnih drožeh v velikem tradicionalnem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Za številne poznavalce in ljubitelje je predvsem zaradi svoje kakovosti, edinstvene arome in cvetice kralj belih vin. Dozori pozno, zahteva najboljše lege, lepo jesen ter zelo skrbno in pazljivo kletarjenje.V naše vinograde so ga iz Porenja prinesli v začetku 19. stoletja. Hitro se je uveljavil in poleg šipona zaseda najboljše vinorodne lege. Verusovi vinogradi, posajeni z renskim rizlingom, so stari prek 30 let, rodijo malo, a dajejo sortna aromatična in bogata vina.Mlado vino renskega rizlinga ima svežo sadno aromo, ki spominja na aromo vinogradniške breskve in akacijevo cvetje. S staranjem se v vinu tvorijo nove, kompleksnejše arome medu, cimeta ali suhih marelic.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa je harmonično, polnega okusa z veliko mehkobe in prijetne svežine.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa je harmonično, polnega okusa z veliko mehkobe in prijetne svežine.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Barva je zlato rumena. Vonj, ki je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome mediteranskih dišavnic, kamilic, sena, bele breskve, suhega sadja, suhega cvetja in čaja. Elegantno vino polnega telesa z ravno prav svežine in mehkobe je harmonično, zaokroženo in izrazito mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse štiri sorte istočasno. Pecljanje in enotedenska maceracija grozdne drozge. Blago stiskanje in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami v velikem sodu. Spontan biološki razkis. Vino zori eno leto na lastnih drožeh v velikem tradicionalnem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Je zelo aromatična sorta z razvitimi primarnimi buketnimi snovmi že v sami grozdni jagodi.Zahteva odlične lege, lahka, kamnita ali peščena, zračna tla. Ker ima velike grozde in zori pozno, je treba paziti pri obremenitvi ter izbiri časa trgatve. Daje izjemno aromatično in bogato vino z značilno cvetico po muškatu, pomarančah.Velja za najstarejšo sorto, saj naj bi jo že Noe vzel s seboj na barko. Dokazano je, da so sorto prinesli Rimljani iz Male Azije in Egipta. Je zelo aromatična sorta z razvitimi primarnimi buketnimi snovmi že v sami grozdni jagodi.
Sauvignon so k nam prinesli v začetku 19. stoletja, v zadnjih letih pa upravičeno postaja vodilna sorta v okolišu. Zaradi sončnih dni in hladnih jesenskih noči ima pri nas odlične razmere.Za dober sauvignon je pomembna umirjena rast, temeljita pletev, dobra osvetlitev in zračnost listne stene. Zdravo grozdje, pravilno izbran čas trgatve in natančno delo v kleti izrazijo vse kvalitete te sorte.Verus sauvignon je iz več vinogradov, starih in mladih, na vzhodnih, južnih in zahodnih legah. Tako lahko s premišljenim določanjem časa trgatve za posamezen vinograd v vsakem letniku dosežemo želeni slog vina: maksimalno intenzivnost cvetice, vonj po bezgovem cvetju, kosmuljah, tropskem sadju, koprivah, papriki, črnem ribezu ali pokošeni travi. Vino je sveže, harmonično in polnega okusa.
Šipon je naša najstarejša sorta. Poznali so ga že Rimljani in je pri nas že več kot 1000 let. V našem okolišu je popolnoma udomačen in zaseda petino vseh vinogradov. Slovensko ime šipon naj bi nastalo v času Ilirskih provinc, ko so Napoleonovi vojaki ob pitju vina vzklikali »c'est si bon«, kar so domačini slišali kot šipon.