It's time to be a hero and rescue some wine trapped in a bottle. 

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

21. february 2025

Share:

Gourmet Gourmet Cup Ljubljana, ki že deveto leto združuje strast do kulinarike in športa, bo tudi letos postregel z nepozabnimi doživetji. Med 3. in 4. marcem bo Krvavec znova gostil kuharske mojstre, priznane vinarje, mlade talente in strastne smučarje. Dogodek, ki ga organizira podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin, ne ponuja le vrhunske kulinarične izkušnje na snegu, temveč ima tudi pomembno poslanstvo – promocijo in dvig ugleda gostinskega poklica med mladimi. Obenem dogodek predstavlja izjemno priložnost za timbilding gostinskih kolektivov ter vzpostavljanje novih poslovnih povezav., ki že deveto leto združuje strast do kulinarike in športa, bo tudi letos postregel z nepozabnimi doživetji.

Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, izpostavlja: »Gourmet Cup Ljubljana pomembno prispeva k promociji kulinarike ter ugledu in priljubljenosti gostinskega poklica, še posebej med mladimi. Veseli nas, da se dogodku pridružuje vse več gostinskih šol, da lahko mlade v dinamičnem okolju v družbi vrhunskih chefov navdušujemo nad gostinskim poklicem. Gastronomija je eden od stebrov nadaljnjega razvoja turizma in postaja vse pomembnejši motiv gostov za obisk prestolnice in širše regije. Za ohranjanje in nadgradnjo tega trenda bodo ključni prav inovativni mladi talenti, ki bodo s svojo ustvarjalnostjo in znanjem skrbeli, da se odličen glas naše kulinarike širi še naprej. Za to bo poskrbela tudi čisto sveža številka revije Gourmet Ljubljana, ki prinaša navdihujoče zgodbe naše kulinarične dediščine in sodobnih trendov.«

Okusen Gourmet zajtrk in napet boj za Colmar Gourmet pokal

Glavni dogodek se bo pričel v ponedeljek, 3. marca, ko bo Krvavec postal središče kulinarično-smučarskega dogajanja. Dan se bo začel z žrebom štartnih številk in Gourmet zajtrkom, kjer bodo udeleženci lahko okusili tudi pristni Ljubljanski zajtrk ter originalno Pohorsko šunko Filipa Flisarja.

Sledil bo adrenalinski vrhunec – smučarska tekma za Colmar Gourmet pokal, kjer se bodo tekmovalci pomerili v šestih kategorijah za bogate nagrade. RTC Krvavec bo najhitrejšemu tekmovalcu podaril nepozabno poletno doživetje na Krvavcu, najboljši v kategoriji gostinci skupno bo prejel enoletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) ter komplet BWT za filtracijo in pripravo vode za ledomat in kavomat (Pulito Solutions) v kategoriji gostinci moški in kategoriji gostinke ženske. Najboljši trije v vseh šestih kategorijah bodo prejeli tudi prestižne ure blagovne znamke Jaques Lemans, ki jih podarja priznana avstrijska družina Riedl – slednji so lani Jezerškovim zaupali upravljanje grajske restavracije in kavarne ter štirizvezdičnega hotela na posestvu Taggenbrunn v Avstriji.

Ker dogodek spodbuja predvsem druženje in užitek na snegu, bodo organizatorji v sodelovanju z Elan letos prvič nagradili tudi tiste, ki smučanje doživljajo kot užitek, ne le kot tekmo s časom. Novost letošnjega dogodka je, da bodo tisti z najboljšim sredinskim časom nagrajeni z vrhunskimi smučmi Elan.

Mladi kuharski talenti in zvezda večera Alya


Gourmet na snegu bo postregel z izjemnimi mojstrovinami mladih talentov devetih slovenskih gostinskih šol, ki bodo ustvarjali pod budnim očesom priznanih kuharskih mentorjev. Med njimi ŠC Velenje z mentorjem Boštjanom Volkom (Gostišče Volk), SIC Radovljica z Davorjem Družincem (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije), SŠGT Maribor s Sebastjanom Plevčakom (Restavracija Sedem), SŠGT Radenci z Boštjanom Lačnom (Restavracija Kodila), VSŠ Bled s Simonom Bertoncljem (Restavracija Julijana), VSGT Maribor z Markom Pavčnikom (Restavracija Pavus), SŠ IZOLA s Filipom Matjažem (Restavracija COB), ŠC Slovenske Konjice-Zreče z Andrejem Smogavcem (Sparagus), BIC Ljubljana z Galom Mavretičem (Georgie bistro).

Dogajanje bodo obogatila skrbno izbrana slovenska in tuja vina, penine in šampanjci iz ponudbe Koželj, Hiša dobrih vin. Gostje bodo lahko uživali v izjemnih okusih znamk Louis Roederer, Medot, Monterosso, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Albiana in Klet Krško. Za dodatno osvežitev bodo na voljo smučarsko obarvani koktajli in sladoledi Algida.

Nepozaben dan na snegu bo zaokrožila après-ski zabava na Plaži Krvavec, kjer bo za energično vzdušje poskrbela priljubljena pevka Alya.

Gourmet večerja na zajli – nepozaben zaključek z Igorjem Jagodicem

Za vrhunec gurmanskega doživetja bo v torek, 4. marca, poskrbela Gourmet večerja na zajli, ki bo goste dobesedno in kulinarično ponesla v višave. Michelinov chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec) bo pripravil mojstrsko večerjo, v kateri se prepletajo sodobni in tradicionalni Okusi Ljubljane. Kot mojster kuharskih tehnik in prepoznaven inovator s svojim edinstvenim slogom – igro barv, tekstur in premišljenih kombinacij – bo sodobne Okuse Ljubljane nadgradil z elementi meščanske kulinarične tradicije ter ustvaril nepozabno doživetje na zajli.

Sladko piko na i bo dodal Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), ki bo ob spremljavi folklore pričaral pristno domače vzdušje v koči Sonček na Krvavcu.

Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.

Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.

--

Fotografije preteklih dogodkov Gourmet Cup Ljubljana so na voljo tukaj.
Share: